Politiikka

Hakkarainen ja Perussuomalaiset ovat erimielisiä Euroopan vaalien ehdokkuudesta

Maanantaina TEUVO HAKKARAINEN (PS) ilmoitti halustaan tavoitella toista kautta Euroopan parlamentissa.

Saatuaan paikan Euroopan parlamentissa vuonna 2019, kolmen kauden jälkeen Suomen eduskunnassa, Hakkarainen paljasti, että hänen puoluetoverinsa ovat pyytäneet häntä osallistumaan tuleviin vaaleihin.

Kuitenkin puolue, joka on tunnettu populistisesta oikeistolaisesta kannastaan, on päättänyt olla asettamatta häntä ehdolle, kertoi puoluesihteeri Harri Vuorenpää Keskisuomalaiselle aiemmin maanantaina. Lisäksi Vuorenpää mainitsi, että Hakkarainen on informoitu päätöksestä jättää hänet ehdokaslistan ulkopuolelle.

Vuorenpää selitti alueelliselle lehdelle, “Syyt ovat puolueen sisäisiä asioita, joita emme tule julkisesti jakamaan.”

Puhuessaan YLE:lle myöhemmin samana päivänä, Vuorenpää kieltäytyi kommentoimasta asiaa tarkemmin. “Minulla ei ole enempää sanottavaa tästä aiheesta, paitsi vahvistaa, että Teuvo Hakkarainen ei edusta Perussuomalaisia tulevissa Euroopan vaaleissa,” hän totesi.

Hän viittasi väärinkäsitykseen syyksi ilmeiseen ristiriitaan puolueen ja toiveikkaan ehdokkaan välillä.

“Hakkaraisella on vastuu omien lehdistötiedotteidensa laatimisesta ja viestinnästään. Kantomme on, että hän ei ole ehdokas, mikä on hänelle kerrottu,” hän lisäsi kansalliselle yleisradiolle.

Hän korosti, että Perussuomalaiset valitsevat ehdokkaansa vakiintuneiden menettelytapojensa mukaisesti, ja nämä valinnat vahvistetaan myöhemmin puolueen neuvostossa. Ari Koponen ja Sebastian Tynkkynen on virallisesti nimetty tulevien vaalien ehdokkaiksi, joissa odotetaan populististen ja oikeistolaisten puolueiden kannatuksen kasvavan.

Hakkarainen kuitenkin ilmoitti, ettei hyväksy päätöstä. Hän väitti, että Perussuomalaisten pitkäaikainen käytäntö on ollut nimittää nykyiset kansanedustajansa, olivatpa he sitten Suomessa tai Brysselissä.

Hän lausui YLE:lle, “Sitten tällainen ilmoitus tehdään. Se jättää minut täysin hämmentyneeksi.” “Olen ymmälläni siitä, miten päätös tehtiin ja mitkä olivat sen taustalla olevat syyt. Päätöksellä täytyy olla vahvat perustelut. Oma linjani ei ole muuttunut; onko puolueen linja muuttunut?”

Lisäksi hän mainitsi uskovansa suoriutuneensa tehtävistään Euroopan parlamentissa tehokkaasti, erityisesti metsäpolitiikkaan liittyvissä asioissa.