Mokkapalat, suomalaisen kahvipöydän ikoninen herkku, on vastustamaton yhdistelmä suklaata ja kahvia pehmeässä leivonnaismuodossa. Nämä neliön muotoiset makeiset ovat tunnettuja niiden mehevän pohjan ja paksun, mokkapavuista inspireroidun kuorrutteen ansiosta. Mokkapalat ovat syntyneet suomalaisten rakkaudesta kahviin ja makeisiin, ja ne ovat olennainen osa niin arkea kuin juhlahetkiäkin.

Maailman parhaat mokkapalat löytyvät usein sieltä, missä leipureilla on intohimo käyttää laadukkaita raaka-aineita ja tarkkaa huomiota yksityiskohtiin, tarjoten makuelämyksiä, jotka vievät kielen mennessään.

Mokkapalat ohje

Tässä on klassinen resepti  mokkapalat:

Ainekset:

Taikina:

  • 200 g voita
  • 4 munaa
  • 4 dl sokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl maitoa

Kuorrutus:

  • 100 g voita
  • 5 dl tomusokeria
  • 3 rkl vahvaa kahvia
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Koristelu:

  • Nonparelleja tai raastettua suklaata

Ohjeet:

Valmista taikina:

  • Sulata voi ja anna jäähtyä.
  • Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Lisää sulatettu voi, kuivat aineet ja maito vuorotellen munasokerivaahtoon, varovasti sekoittaen.

Paista pohja:

  • Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun.
  • Tasoita pinta.
  • Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  • Anna jäähtyä.

Valmista kuorrutus:

  • Sulata voi.
  • Sekoita kaikki kuorrutuksen ainekset sulan voin joukkoon tasaiseksi seokseksi.
  • Levitä kuorrutus tasaisesti jäähtyneen kakun päälle.

Koristele:

Ripottele pinnalle nonparelleja tai raastettua suklaata ennen kuin kuorrutus ehtii kovettua.

Viimeistely:

  • Anna kuorrutuksen kovettua.
  • Leikkaa leivonnainen paloiksi ja tarjoile.

Mokkapalat Ravintosisältötaulukko

RavintoaineMäärä per pala (noin 100g)
Energia450 kcal
Rasvat20 g
tyydyttyneitä12 g
Hiilihydraatit62 g
sokereita40 g
Proteiinit5 g
Suola0.3 g

Haluatko nähdä lisää herkullisia reseptejä? Seuraa alla olevia linkkejä