Netflix kotitalous on palvelu, jonka avulla saman talouden jäsenet voivat katsella Netflix-sisältöä useilla laitteilla ilman erillistä lisämaksua. Tämä tarkoittaa, että yhden tilauksen alla useat käyttäjät voivat nauttia elokuvista ja sarjoista omissa profiileissaan, mikä mahdollistaa henkilökohtaisten suositusten ja jatkuvuuden säilymisen katselukokemuksessa. Palvelu tukee perheiden ja kämppisten jakamaa käyttöä samassa osoitteessa, mutta ei salli tilin jakamista eri talouksien kesken.

Miten Netflix tunnistaa kotitalouden jäsenet?

Netflix määrittää, onko käyttäjä tilinhaltijan talouden jäsen, käyttämällä useita menetelmiä varmistaakseen, että tilin jakaminen tapahtuu käyttöehtojen mukaisesti. Ensinnäkin Netflix tarkkailee IP-osoitteita ja laitteiden sijaintitietoja nähdäkseen, käytetäänkö samaa tiliä toistuvasti samasta osoitteesta. Tämä auttaa tunnistamaan, keitä käyttäjät todennäköisesti asuvat samassa taloudessa.

Netflix voi myös tarkastella laitteiden yhteyksiä samoihin verkkoihin ja WiFi-yhteyspisteisiin, mikä antaa lisätietoa siitä, ovatko laitteet fyysisesti samassa paikassa. Jos käyttäjä yrittää käyttää palvelua usein eri sijainneista, jotka eivät vastaa tilinhaltijan pääasiallista osoitetta, Netflix saattaa pyytää vahvistamaan käyttäjän olevan osa samaa taloutta.

Kotitalouden jäsenen määrittäminen Netflixiin?

Netflixin talouden jäsenen tilin asettaminen käy seuraavien vaiheiden kautta:

 1. Luo Netflix-tili: Jos sinulla ei vielä ole Netflix-tiliä, luo sellainen menemällä Netflixin verkkosivuille ja valitsemalla tilausvaihtoehto. Sinun tulee antaa sähköpostiosoite ja luoda salasana.
 2. Kirjaudu sisään tilillesi: Jos olet jo tilin omistaja, kirjaudu sisään antamalla sähköpostiosoitteesi ja salasanasi.
 3. Luo profiileja: Netflixin päävalikosta löytyy kohta ‘Profiilit ja lapsilukko’. Täältä voit luoda uusia profiileja klikkaamalla ‘Lisää profiili’. Anna jokaiselle talouden jäsenelle oma profiili nimellä. Voit myös määritellä, onko profiili aikuisen vai lapsen käyttöön, mikä rajoittaa käyttäjän näkemiä sisältöjä.
 4. Määritä katseluoikeudet: Kun profiili on luotu, voit mukauttaa katseluasetuksia kuten kielivalintoja ja sisältösuodattimia jokaiselle profiilille erikseen.
 5. Käytä profiileja: Kun olet luonut kaikki tarvittavat profiilit, jokainen talouden jäsen voi kirjautua sisään Netflix-tilille ja valita oma profiilinsa katseluun. Tämä säilyttää henkilökohtaiset suositukset ja katseluhistorian erillään muista käyttäjistä.

Näiden vaiheiden avulla voit helposti luoda ja hallinnoida useita profiileja Netflix-tililläsi, varmistaen, että jokainen talouden jäsen nauttii omasta, räätälöidystä katselukokemuksesta.

Netflixin kotitaloustilien edut

Seuraavassa on lueteltu edut, joita saadaan, kun kotitalouden jäsenillä on Netflix-tili:

 • Henkilökohtaiset profiilit: Tämä tarkoittaa henkilökohtaisia suosituksia, jotka perustuvat heidän katselutottumuksiinsa.
 • Yhtäaikainen suoratoisto: Tilaussuunnitelmasta riippuen useat profiilit voivat suoratoistaa Netflix-sisältöä samanaikaisesti häiritsemättä toistensa katselua.
 • Vanhempien valvonta: Tilinomistajat voivat asettaa kullekin profiilille eri kypsyystasoja, jolloin lapset voivat käyttää vain iänmukaista sisältöä.
 • Kohtaiset katselulistat: Kukin profiili voi ylläpitää omaa katselulistaansa, jolloin on helpompi seurata, mitä ohjelmia tai elokuvia kukin haluaa katsoa.
 • Erilliset katseluhistoriat: Yksilöllisten profiilien ansiosta kunkin jäsenen katseluhistoria pidetään erillään, mikä säilyttää yllätyksellisyyden ja nautinnon jaetuista sarjoista tai elokuvista.
 • Multiple Device Access: Kotitalouden jäsenet voivat käyttää Netflixiä eri laitteilla – televisiolla, tabletilla, älypuhelimella jne. – varmistaen, että viihde on aina saatavilla, missä tahansa he ovatkin.
 • Kustannustehokkuus: Yhden tilin jakaminen kotitalouden sisällä on kustannustehokasta verrattuna siihen, että jokaisella jäsenellä olisi oma tilaus.

Netflixin kotitaloustilin rajat

Netflix tarjoaa erilaisia tilausvaihtoehtoja, jotka määrittävät kuinka monta samanaikaista katseluprofiilia ja laitetta voi käyttää. Tavallisesti voit lisätä yhteen Netflix-tiliin jopa viisi erillistä profiilia. Tämä tarkoittaa, että jokainen perheenjäsen voi omata oman profiilin, jossa on omat suosikit ja jatkuvat katselulistat. Kuitenkin se, kuinka monta laitetta voi streamata sisältöä yhtä aikaa, riippuu valitsemastasi tilauspaketista. Esimerkiksi peruspaketti sallii yhden samanaikaisen streamauksen, standardipaketti kaksi, ja premium-paketti jopa neljä samanaikaista katselua. Tämä joustavuus mahdollistaa perheille ja talouksille räätälöidyn käyttökokemuksen heidän tarpeidensa mukaan.

Netflixin käyttömahdollisuus kotitalouden jäsenille matkan aikana

Netflix sallii talouden jäsenille pääsyn palveluun myös matkojen aikana. Kun olet matkalla, voit käyttää Netflix-tiliäsi normaalisti vierailemalla maissa, joissa Netflix on saatavilla. Kuitenkin, jos oleskelet toisessa maassa yli kuukauden ajan, Netflix päivittää katselukokemuksesi vastaamaan paikallista sisältökirjastoa, mikä saattaa rajoittaa pääsyä joillekin ohjelmille ja elokuville, jotka ovat saatavilla kotimaassasi. Tämä tarkoittaa, että vaikka voit jatkaa palvelun käyttöä matkoillasi, saatat huomata sisältövalikoiman muutoksen pidemmän ulkomaan oleskelun aikana.

Tietoturva ja yksityisyys Netflix-kotitalouksissa

Tietoturva ja yksityisyys ovat keskeisiä tekijöitä Netflix-kotitalouksien hallinnassa. Jokainen kotitalouden jäsen voi luoda oman profiilinsa, joka suojaa henkilökohtaisia suosituksia ja katseluhistoriaa muiden käyttäjien näkymiltä. Netflix käyttää myös salattuja yhteyksiä käyttäjätietojen suojaamiseen, mikä varmistaa, että tietosi ovat turvassa sekä lähetettäessä että vastaanotettaessa. Lisäksi käyttäjät voivat asettaa salasanoja ja lapsilukkoja profiileihin, mikä lisää yksityisyyden suojaa erityisesti lapsia ajatellen. Käyttäjän tulee kuitenkin olla tietoinen siitä, että profiilien välinen tietojen eriyttäminen ei ole absoluuttista, ja profiilien hallinta vaatii jatkuvaa tarkkaavaisuutta.

Vinkkejä tehokkaaseen käyttöön Netflix-kotitalouksissa

Tässä muutamia vinkkejä tehokkaaseen Netflixin käyttöön kotitalouksissa:

 • Profiilien luominen: Luo jokaiselle perheenjäsenelle oma profiili henkilökohtaisen katselukokemuksen takaamiseksi.
 • Laadun säätäminen: Säädä suoratoiston laatua asetuksista, jotta voit hallita datankäyttöä, erityisesti rajoitetuissa data-yhteyksissä.
 • Katselusuositukset: Hyödynnä ‘Minun listani’ -toimintoa ja anna järjestelmälle palautetta peukuttamalla tai alaspeukuttamalla sisältöjä parempien suositusten saamiseksi.
 • Lapsilukot: Aseta lapsille sopivat ikärajat ja sisältörajoitukset, jotta he näkevät vain heille sopivaa sisältöä.
 • Offline-katselu: Lataa ohjelmia ja elokuvia laitteille etukäteen, jos tiedät olevasi alueella, jossa internet-yhteys on heikko.

Lue myös: