Tunnettu velhomaailman ilmiö, joka on valloittanut sekä valkokankaat että katsojien sydämet ympäri maailman, koostuu kahdeksasta elokuvasta. Alkaen vuonna 2001 ja päättyen vuonna 2011, tämä elokuvasarja perustuu J.K. Rowlingin samannimiseen kirjasarjaan. Sarjan tuottivat David Heyman, David Barron ja J.K. Rowling, ja se tuotti yli 7,7 miljardia dollaria maailmanlaajuisesti, tehden siitä yhden kaikkien aikojen tuottoisimmista elokuvasarjoista. Elokuvien ohjaajina toimivat Chris Columbus, Alfonso Cuarón, Mike Newell ja David Yates, joiden näkemykset loivat pohjan tarinan visuaaliselle toteutukselle. Elokuvat tarjoavat katsojille syvällisen kurkistuksen nuoren velhon, Harry Potterin, kasvutarinaan taikamaailmassa, hänen kamppaillessaan pimeyden voimia vastaan.

Valvoja:

  • Viisasten kivi ja salaisuuksien kammio : Chris Columbus
  • Azkabanin vanki : Alfonso Cuarón
  • Tulen pikari : Mike Newell
  • Feeniksin kilta , Puoliverinen prinssi ja Kuoleman varjelukset : David Yates

Käsikirjoittaja:

  • 1 , 2 , 3 , 4 , 6 ja 7 Steve Kloves, 5 Michael Goldenberg.

Tuottaja:

  • David Heyman

Tärkeimmät näyttelijät:

Daniel RadcliffeRupert GrintEmma Watson  Muut tärkeät näyttelijät: (esiintyivät 2 tai useammassa elokuvassa)Ralph Fiennes  
Richard HarrisMichael GambonGary OldmanDavid ThewlisMark Williams
Maggie SmithJulie WaltersAlan RickmanRobbie ColtraneWarwick Davis
Bonnie Wright Tom Felton  Evanna Lynch James Phelps  Katie Leung Oliver Phelps  Matthew Lewis Helena Bonham Carter  Devon Murray

Elokuvat

Tässä on kokoelma kaikista elokuvista:

1. Harry Potter ja viisasten kivi

Harry Potter ja viisasten kivi

Julkaistu: 16. marraskuuta 2001.

Kesto: 152 minuuttia.

Nuori orpo nimeltä Harry Potter saa tietää olevansa velho hänen yhdennentoista syntymäpäivänsä aattona, kun Hagrid, Tylypahkan koulun metsänvartija, saapuu toimittamaan hänelle kutsun maagiseen kouluun. Koulussa Harry tutustuu noituuden ja velhouden perusteisiin ja solmii ystävyyssuhteita Hermione Grangerin ja Ron Weasleyn kanssa. He oppivat myös Harryn synkästä menneisyydestä ja siitä, kuinka hänen vanhempansa kuolivat taistellessaan pahaa lordi Voldemortia vastaan, joka nyt uhkaa palata. Harryn ensimmäinen vuosi Tylypahkassa on täynnä seikkailuja ja mysteereitä, kuten salaperäisen viisasten kiven arvoituksen ratkaiseminen, joka vaatii rohkeutta ja älykkyyttä.

2. Harry Potter ja salaisuuksien kammio

harry potter ja salaisuuksien kammio

Julkaistu: 15. marraskuuta 2002

Kesto:       161 minuuttia.

Harry Potterin toinen vuosi Tylypahkassa alkaa yllättävien ja selittämättömien tapahtumien myötä, kun kouluun ilmaantuu varoitus salaperäisestä Salaisuuksien kammion avaamisesta. Tämä kammio kätkee sisäänsä kauhistuttavan olennon, jonka vapauttaminen uhkaa koulun oppilaita. Yhdessä parhaiden ystäviensä, Ronin ja Hermionen kanssa, Harry ryhtyy selvittämään mysteeriä, joka johtaa heidät syvälle Tylypahkan historian ja salaisuuksien maailmaan. Nuorten velhojen on käytettävä älykkyyttään ja rohkeuttaan kohdatakseen pimeyden voimat, jotka vaanivat koulun käytävillä.

3. Harry Potter ja Azkabanin vanki

Harry Potter ja Azkabanin vanki

Julkaistu:  4. kesäkuuta 2004

Kesto:       142 minuuttia.

Kolmantena vuotenaan Tylypahkan velhous- ja noituuskoulussa Harry Potter kohtaa uusia haasteita, kun vaarallinen vanki Sirius Musta pakenee Azkabanin vankilasta. Tämän uskotaan olevan vaarallinen lordi Voldemortin kannattaja, joka on tullut hakemaan Harrya. Koulun ympärille määrätään dementorit, pelottavat olentoja, jotka vartioivat koulua ja uhkaavat Harryn hyvinvointia. Tänä vuonna Harry saa myös tietää enemmän vanhempiensa menneisyydestä ja heidän ystävyyssuhteistaan, jotka vaikuttavat syvästi hänen omaan elämäänsä. Taianomaisen ja jännittävän lukuvuoden aikana Harry oppii lisää rohkeudesta ja ystävyyden voimasta.

4. Harry Potter ja liekehtivä pikari

Harry Potter ja liekehtivä pikari

Julkaistu:  18. marraskuuta 2005

kesto:         157 minuuttia.

Harry Potterin neljännen vuoden alkaessa Tylypahkassa järjestetään kolmivelhoturnajaiset, joihin osallistuu kilpailijoita kolmesta eri velhokoulusta. Harry, vaikka ei itse halunnut osallistua, valitaan mystisesti neljänneksi kilpailijaksi. Vuosi täyttyy vaarallisista tehtävistä, joiden aikana Harryn on kohdattava lohikäärmeitä, sukellustaitoa vaativia seikkailuja sekä pelottavia sokkeloita. Samalla kun Harry kamppailee selviytyäkseen näistä haasteista, hän huomaa pimeyden voimien kasvavan ja lordi Voldemortin voiman vahvistuvan. Tämä vuosi ei ole vain taistelua palkinnosta, vaan myös selviytymistaistelu pimeyttä vastaan, joka hiipii yhä lähemmäs.

5. Harry Potter ja Feeniksin kilta

Harry Potter ja Feeniksin kilta

Julkaistu: 11. heinäkuuta 2007

Kesto:        138 minuuttia.

Tylypahkassa Harry Potter kohtaa uudenlaisia haasteita, kun taikaministeriö yrittää kieltää hänen väitteensä lordi Voldemortin paluusta. Ministeriö asettaa Dolores Pimennon koulun uudeksi pimeyden voimilta suojautumisen opettajaksi, mutta hänen auktoritaariset ja epäoikeudenmukaiset metodinsa herättävät vastustusta oppilaissa. Vastalauseena Harry perustaa Feeniksin Killan, salaisen ryhmän, joka kokoontuu opettelemaan taistelutaikoja Pimennon kurin ulottumattomissa. Ryhmä valmistautuu kohtaamaan pimeyden voimat, jotka uhkaavat niin taikamaailmaa kuin sen ulkopuolella olevaa maailmaakin. Vuosi opettaa Harrylle ja hänen ystävilleen yhteistyön, rohkeuden ja sitkeyden merkityksen.

6. Harry Potter ja puoliverinen prinssi

Harry Potter ja puoliverinen prinssi

Julkaistu: 15. heinäkuuta 2009

Kesto:       153 minuuttia.

Harry Potterin kuudentena opiskeluvuotena Tylypahkassa, koulu paljastuu turvapaikaksi, joka ei ole enää niin turvallinen kuin ennen. Opettajaansa Severus Kalkarokseen ja uuteen pimeyden voimilta suojautumisen opettajaan, Horace Slughorniin, luottava Harry löytää vanhan kirjan, joka kuului Puoliveriselle prinssille. Kirjan reunoille tehdyt muistiinpanot auttavat häntä loistamaan taikajuomien tunneilla. Samaan aikaan Harry oppii lisää lordi Voldemortin menneisyydestä ja heikkouksista. Tutkimukset ja vaarat syvenevät, kun Harry ja Dumbledore etsivät avaimia Voldemortin kukistamiseen, mikä johtaa heidät syvälle taisteluun pimeyttä vastaan.

7. Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 1

Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 1

Julkaistu: 19. marraskuuta 2010

Kesto:       146 minuuttia.

Kun seitsemäs seikkailu alkaa, kolmikko Ron, Hermione ja heidän velhokaverinsa lähtevät vaaralliselle matkalle tuhoamaan Voldemortin horcruxeja, jotka ovat avain hänen voittamiseensa. Jättäen taakseen tutut maisemat, he kohtaavat arvoituksia ja vaaroja, jotka testaavat heidän rohkeuttaan ja ystävyyttään. Heidän on navigoitava läpi vihollisten täyttämien maisemien ilman Tylypahkan suojaa. Matka, joka on täynnä jännitystä ja epävarmuutta, syventää kolmikon välistä sidettä ja valmistaa heitä lopulliseen kohtaamiseen pimeyden voimien kanssa.

8. Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 2

Julkaistu: 15. heinäkuuta 2011

Kesto:       130 minuuttia.

Viimeinen taistelu pahuutta vastaan kiihtyy, kun taikamaailman kohtalo on vaakalaudalla. Velhomaailman nuoret sankarit palaavat Tylypahkaan tuhoamaan viimeiset horcruxit, jotka ylläpitävät Voldemortin voimia. Koulun muurien sisällä käydään eeppisiä taisteluita ja paljastetaan salaisuuksia, jotka muuttavat velhoyhteisöä ikuisesti. Kiihkeä ja emotionaalinen loppukohtaus yhdistää ystäviä ja vihollisia, kun he kohtaavat toisensa ratkaisevassa mittelössä, joka määrittää sekä sankareiden että heidän maailmansa tulevaisuuden.

Oscar-ehdokkuudet ja BAFTA-palkinnot

Harry Potter -elokuvasarja on saanut lukuisia ehdokkuuksia ja palkintoja tunnustuksena sen taiteellisista saavutuksista. Sarja on kerännyt yhteensä 12 Oscar-ehdokkuutta eri kategorioissa, kuten taiteellinen johto, alkuperäismusiikki, puvustus, visuaaliset efektit, kuvaus ja maskeeraus. Vaikka elokuvat eivät voittaneet yhtään Oscar-palkintoa, ne ovat saavuttaneet merkittävää tunnustusta muissa palkintogaaloissa.

Esimerkiksi ensimmäinen elokuva, Harry Potter ja viisasten kivi, voitti useita palkintoja ja sai yhteensä 68 ehdokkuutta, mukaan lukien BAFTA-ehdokkuudet parhaasta brittielokuvasta ja parhaasta tuotantosuunnittelusta. Myöhemmät elokuvat, kuten Harry Potter ja Azkabanin vanki ja Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 2, jatkoivat palkintojen ja ehdokkuuksien keräämistä, mukaan lukien ehdokkuudet parhaasta visuaalisesta efektistä ja maskeerauksesta.

Kiinnostaako enemmän suosittuja elokuvia? Seuraa linkkejä