Brittiläisen kirjailijan Ian Flemingin luoma hahmo, salainen agentti nimeltään 007, on tullut tunnetuksi ympäri maailmaa James Bond -elokuvasarjan myötä. Elokuvat, joissa seikkailee tämä kylmähermoinen ja charmikas vakooja, yhdistävät jännitystä, toimintaa ja teknologisia innovaatioita, jotka ovat viehättäneet katsojia jo vuosikymmenten ajan. Sarjan ensimmäinen elokuva, “Salainen agentti 007 ja tohtori No”, ilmestyi vuonna 1962 ja siitä lähtien Bond-elokuvia on tuotettu säännöllisesti. Agentti 007:n hahmo on kulkenut läpi eri aikakausien, kokenut lukuisia seikkailuja ja käynyt läpi useita näyttelijävaihdoksia, mutta on säilyttänyt ikonisen asemansa popkulttuurissa. Elokuvat ovat tunnettuja myös niiden vaikuttavista kuvauspaikoista, tyylikkäästä visuaalisesta ilmeestä ja unohtumattomasta musiikista, mukaan lukien kuuluisat tunnuskappaleet, jotka ovat olleet tärkeä osa jokaisen elokuvan tunnelman luomista.

Elokuvat

Tässä ovat kaikki James Bond elokuvat:

1. Dr. No (1962)

Dr. No (1962)

Vuonna 1962 valkokankaalle saapui elokuva, joka käynnisti yhden kaikkien aikojen menestyneimmistä elokuvasarjoista. Tässä ensimmäisessä James Bond -seikkailussa brittiläinen tiedustelupalvelun agentti, koodinimeltään 007, lähetetään Jamaikalle tutkimaan brittiläisen agentin mystistä katoamista. Tarinan keskiössä on hurmaava ja vaarallinen hahmo, tohtori No, joka suunnittelee maailmanlaajuista tuhoa. Elokuvassa nähdään Sean Conneryn esittämä James Bond, joka tuo ruutuun ainutlaatuisen yhdistelmän karismaa, rohkeutta ja älykkyyttä. Elokuva asetti standardit tuleville Bond-elokuville esittelemällä ikonisia elementtejä kuten gadgetit, hulppeat kuvauspaikat ja vaikuttavat toimintakohtaukset.

 • Lipputulot: $59,6 miljoonaa
 • Budjetti: $1,1 miljoonaa
 • Kesto: 110 minuuttia

2. From Russia with Love (1963)

From Russia with Love (1963)

Vuorossa oli elokuva, joka syvensi salaisen agentti 007:n maailmaa ja toi mukanaan entistä monimutkaisemman juonen. Vuonna 1963 julkaistu seikkailu vie James Bondin kiehtovalle ja vaaralliselle matkalle halki Euroopan, kun hän yrittää pelastaa salakoodikoneen neuvostoliittolaisten kynsistä. Tässä jännittävässä toisessa osassa Bond kohtaa useita vihollisia, mukaan lukien kuolemankin uhkaavan hahmon Rosa Klebbin sekä vaarallisen ja viehättävän Tatiana Romanovan. Elokuva ei ainoastaan rakenna jatkumoa agentti 007:n tarinalle, vaan myös vahvistaa sarjan asemaa toimintaelokuvien genressä upeiden toimintakohtausten ja syvällisemmän kerronnan kautta.

 • Lipputulot: $79 miljoonaa
 • Budjetti: $2,5 miljoonaa
 • Kesto: 115 minuuttia

3. Goldfinger (1964)

Goldfinger (1964)

Vuonna 1964 ilmestyi elokuva, joka räjäytti pankin sekä kirjaimellisesti että kuvaannollisesti ja asetti uusia standardeja vakoilutrillereille. Tässä teoksessa maailman kuuluisin salainen agentti kohtaa yhden ikonisen vastustajansa, Auric Goldfingerin, miehen jonka suunnitelmat vaarantavat koko maailman talouden. Goldfinger esitteli yleisölle myös muita unohtumattomia elementtejä: Bondin Aston Martinin, joka oli varustettu kaikenlaisilla innovatiivisilla laitteilla, ja legendaarisen hahmon, Kultasormi, joka on jäänyt elokuvahistoriaan yhtenä vaikuttavimmista pahiksista. Tämä elokuva ei ainoastaan syventänyt James Bondin luonnetta, vaan se nosti myös koko sarjan uudelle tasolle näyttävyydessä ja suosiossa.

 • Lipputulot: $125 miljoonaa
 • Budjetti: $3 miljoonaa
 • Kesto: 110 minuuttia

4. Thunderball (1965)

Thunderball (1965)

Jännitys tiivistyy, kun James Bond kohtaa ehkä vaarallisimman tehtävänsä vuoden 1965 elokuvassa Thunderball . Tarina kuljettaa katsojan syvälle vedenalaiseen maailmaan, missä agentti 007 jahtaa kuolettavia ydinkärkiä, jotka ovat vaarassa joutua armottoman rikollisjärjestön SPECTRE:n käsiin. Elokuvan vesistä tihkuvassa toiminnassa nähdään uskomattomia sukelluskohtauksia, jotka olivat aikansa huipputeknologiaa ja näyttävyyttä. Samalla se tuo uuden ulottuvuuden Bond-elokuvien toiminnalliseen repertuaariin ja pitää katsojat tiukasti otteessaan aina viimeiseen kohtaukseen asti.

 • Lipputulot: $141,2 miljoonaa
 • Budjetti: $9 miljoonaa
 • Kesto: 130 minuuttia

5. You Only Live Twice (1967)

You Only Live Twice (1967)

Tämän salaisen agentin tarina vie katsojat Itä-Aasiaan, jossa James Bond kohtaa yhden suurimmista uhkistaan elokuvassa You Only Live Twice. Tässä seikkailussa agentti 007 selvittää avaruusaluksen katoamiseen liittyvää mysteeriä, joka lopulta johtaa hänet kohtaamaan vaarallisen SPECTRE-järjestön johtajan Ernst Stavro Blofeldin. Elokuvassa yhdistyvät upeat japanilaiset maisemat, innovatiiviset teknologiset vempaimet ja vaarallinen toiminta, mikä tekee siitä yhden sarjan visuaalisesti upeimmista teoksista. Tarina ei ainoastaan syvenny Bondin ja hänen arkkivihollisensa väliseen konfliktiin, vaan tarjoaa myös sydäntäsärkeviä hetkiä ja unohtumattomia kohtauksia.

 • Lipputulot: $111,6 miljoonaa
 • Budjetti: $10,3 miljoonaa
 • Kesto: 117 minuuttia

6. On Her Majesty’s Secret Service (1969)

On Her Majesty's Secret Service (1969)

James Bond lähtee seikkailuun, joka testaa hänen rajojaan niin fyysisesti kuin emotionaalisestikin, elokuvassa On Her Majesty’s Secret Service. Tarina kietoutuu henkeäsalpaaviin maisemiin ja sydäntäsärkeviin hetkiin, kun 007 sukeltaa syvälle rikollisnero Ernst Stavro Blofeldin lumoavaan mutta tuhoisaan suunnitelmaan. Tämä elokuva on merkittävä, sillä se esittelee George Lazenbyn ensimmäistä ja ainoaa kertaa Bondin roolissa, tuoden uudenlaista herkkyyttä ja syvyyttä legendaariseen hahmoon. Seikkailu vie katsojat lumisten Alppien huipuilta aina romanttisiin hetkiin, jotka rikkovat Bond-elokuvien perinteisiä kaavoja.

 • Lipputulot: $82 miljoonaa
 • Budjetti: $8 miljoonaa
 • Kesto: 142 minuuttia

7. Diamonds Are Forever (1971)

Diamonds Are Forever (1971)

Kun maailmanlaajuiset timanttikaupat herättävät epäilyksiä, James Bond lähetetään selvittämään tapahtumaketjua, joka vie hänet läpi kansainvälisten maisemien aina Las Vegasiin saakka elokuvassa Timantit ovat ikuisia. Tässä jaksossa Bondin ikonisen roolin ottaa jälleen haltuunsa Sean Connery, palaten takaisin toiminnan ja glamourin täyteiseen maailmaan. Elokuvan tarina pyörii timanttien salakuljetuksen ja korruptoituneiden korporaatioiden ympärillä, tuoden mukanaan vaarallisia takaa-ajoja ja unohtumattomia hahmoja, kuten karismaattisen ja vaarallisen Blofeldin. Tämä teos tarjoaa katsojille klassista Bond-viihdettä häikäisevissä kuvauspaikoissa, säväyttäen erityisesti visuaalisella loistollaan ja tiukoilla toimintakohtauksillaan.

 • Lipputulot: $116 miljoonaa
 • Budjetti: $7,2 miljoonaa
 • Kesto: 120 minuuttia

8. Live and Let Die (1973)

Live and Let Die (1973)

James Bond kohtaa ensimmäisenä tehtävänään Roger Mooren esittämänä uusia ja arvaamattomia haasteita elokuvassa Elä ja anna toisten kuolla. Tarina vie hänet New Yorkista Karibian saarille ja lopulta New Orleansiin, missä hän selvittää diplomaattisen suojelun alla olevien henkilöiden salaperäisiä kuolemia. Matkan varrella Bond kohtaa voodoo-kultin ja sen pelottavan johtajan, joka yhdistää mustaa magiaa ja korkean tason huumekauppaa. Tässä jännitysnäytelmässä on mukana unohtumattomia takaa-ajoja sekä vesillä että ilmassa, ja se tarjoaa uudenlaista toimintaa, joka poikkeaa aiempien Bond-elokuvien eurooppalaisista juonikuvioista.

 • Lipputulot: $161,8 miljoonaa
 • Budjetti: $7 miljoonaa
 • Kesto: 121 minuuttia

9. The Man with the Golden Gun (1974)

The Man with the Golden Gun (1974)

Vaarallinen tehtävä vie salaisen agentin kaukaisiin ja eksoottisiin maisemiin, kun hän joutuu kohtaamaan taitavan salamurhaajan, joka käyttää aseenaan kultaisia luoteja elokuvassa The Man with the Golden Gun. Scaramanga, joka on tunnettu tarkkuudestaan ja vaarallisuudestaan, tavoittelee teknologiaa, joka antaisi hänelle valtavan vallan maailman energiamarkkinoilla. Matkallaan Hongkongista Thaimaahan agentti 007 kohtaa monia vaaroja, joihin lukeutuvat niin henkeäsalpaavat takaa-ajot kuin äärimmäisen jännittävä kaksintaistelu Scaramangan kanssa. Tarina korostaa hänen neuvokkuuttaan ja kykyään selviytyä tiukoista tilanteista, mikä pitää katsojan tiiviisti tarinan otteessa.

 • Lipputulot: $97,6 miljoonaa
 • Budjetti: $7 miljoonaa
 • Kesto: 125 minuuttia

10. The Spy Who Loved Me (1977)

Kylmän sodan varjossa kaksi maailman tehokkainta tiedustelupalvelua yhdistävät voimansa estääkseen maailmanlaajuisen katastrofin elokuvassa The Spy Who Loved Me. Tämä tehtävä tuo yhteen brittiläisen agentin ja hänen neuvostoliittolaisen kollegansa, jotka molemmat jahtaavat salaperäistä miljardööriä. Hänellä on suunnitelma, joka uhkaa koko maailman turvallisuutta hänen yrittäessään käynnistää kolmannen maailmansodan. Matkalla Egyptistä Sardinian rannikoille agentit kohtaavat lukuisia vaaroja, kuten haihyökkäyksiä ja jännittäviä takaa-ajoja niin autolla kuin sukellusveneelläkin. Elokuvan huikea toiminta ja kansainvälinen juonikuvio tekevät siitä yhden sarjan ikimuistoisimmista seikkailuista.

 • Lipputulot: $185,4 miljoonaa
 • Budjetti: $14 miljoonaa
 • Kesto: 125 minuuttia

11. Moonraker (1979)

Moonraker (1979)

Kun avaruussukkula katoaa mystisesti kesken lennon, seikkailu vie agentin maapallon rajojen ulkopuolelle elokuvassa Moonraker . Tässä toimintapakatussa tarinassa agentti selvittää katoamisen syytä ja jäljittää rikollisnero Draxin, joka pyrkii luomaan uuden ihmiskunnan avaruudessa. Tapahtumapaikkoina toimivat niin Venetsian romanttiset kujat kuin Brasilian viidakon syvyydetkin, ja lopulta matka johtaa jännittäviin taisteluihin avaruuden painottomassa tilassa. Tarina yhdistää scifi-elementtejä perinteiseen vakoilujuoneen, tuoden mukanaan uudenlaisia haasteita ja visuaalisesti näyttäviä kohtauksia, jotka pitävät katsojan kiehtovasti tarinan pauloissa.

 • Lipputulot: $210,3 miljoonaa
 • Budjetti: $34 miljoonaa
 • Kesto: 126 minuuttia

12. For Your Eyes Only (1981)

For Your Eyes Only (1981)

Salaisen tehtävän saanut agentti lähtee jäljittämään arvokasta laitetta, joka uponneen aluksen hylystä voisi päätyä vääriin käsiin, uhkaen globaalia turvallisuutta elokuvassa For Your Eyes Only. Matka vie hänet Välimeren maisemista lumihuippuisille vuorille, missä hän kohtaa sekä armottomia palkkamurhaajia että viekkaan kaunottaren. Tarina sekoittaa diplomaattista juonittelua ja henkeäsalpaavia toimintakohtauksia, mukaan lukien vaaralliset vuoristotakaa-ajot ja sukellusseikkailut, joissa teknologia ja taito joutuvat todelliseen testiin. Tämä tehtävä ei ainoastaan vaadi fyysisiä kykyjä, vaan myös älyllistä pelisilmää ja kylmähermoisuutta, kun panokset kasvavat ja vihollinen näyttää aina olevan askeleen edellä.

 • Lipputulot: $195,3 miljoonaa
 • Budjetti: $28 miljoonaa
 • Kesto: 127 minuuttia

13. Octopussy (1983)

Octopussy (1983)

Kun salaperäinen jalokivi johtaa kansainväliseen salaliittoon, agentti suuntaa tutkimuksissaan Intiaan, jossa hän kohtaa yhtä lailla viekkaan kuin viehättävän Octopussyn. Tämän naisjohtajan arvoituksellinen sirkuksessa toimiva rikollisliiga on avain ymmärtää laajemman uhkan mittakaavaa. Elokuvassa Octopussy yhdistyvät eksoottiset miljööt, tiukat toimintakohtaukset ja huikea juonittelun taso, kun Bondin on navigoitava petollisten liittolaisten ja vihollisten verkostossa. Tämä seikkailu tarjoaa klassista vakoilujännitystä, jossa kulttuurien törmäys tuottaa sekä vaarallisia että visuaalisesti näyttäviä hetkiä, säilyttäen samalla sarjan tunnusomaisen huumorin ja jännityksen.

 • Lipputulot: $187,5 miljoonaa
 • Budjetti: $27,5 miljoonaa
 • Kesto: 131 minuuttia

14. A View to a Kill (1985)

A View to a Kill (1985)

Kun teknologinen kilpailu kiihtyy, agentti matkustaa Kaliforniaan selvittämään, miten katoavat mikrosirut liittyvät paikallisen teknologiayrittäjän suunnitelmiin, jotka uhkaavat koko Silicon Valleyn olemassaoloa. Elokuvassa A View to a Kill, vakoilun ja teollisuussabotaasin lomassa, Bond kamppailee estääkseen katastrofaalisen suunnitelman toteutumisen. Hän kohtaa vastassaan viekkaan vihollisen, joka on valmis käyttämään kaikki keinossaan tavoitteidensa saavuttamiseksi. Tässä jaksossa jännitys tiivistyy sekä hurjissa korkean paikan kohtaamisissa että ikonisen Golden Gaten sillan ympärillä käytävissä vaarallisissa yhteenotoissa, mikä tuo klassiseen Bond-tarinaan tuoreita käänteitä ja syvempiä henkilökohtaisia panoksia.

 • Lipputulot: $152,4 miljoonaa
 • Budjetti: $30 miljoonaa
 • Kesto: 131 minuuttia

15. The Living Daylights (1987)

The Living Daylights (1987)

Vaarallinen tehtävä vie agentin syvälle Neuvostoliiton sydämeen, jossa hän kohtaa kaksinkertaisen pelin mestareita ja poliittisen juonittelun verkkoja. Kylmän sodan varjossa The Living Daylights tarjoaa vauhdikkaita hetkiä, kun Bondin on suojeltava KGB:n loikkariksi aikovaa viuluvirtuoosia. Tarina seuraa heitä halki Euroopan, missä jokainen vaihe paljastaa uusia salaliittoja ja vaarallisia vastustajia. Tämä seikkailu yhdistää ovelaa älypeliä ja räjähtävää toimintaa, jotka pitävät katsojan jatkuvassa jännityksessä. Agentin on navigoitava petollisten vesien läpi, samalla kun hän yrittää selvittää, kuka todella on ystävä ja kuka vihollinen.

 • Lipputulot: $191,2 miljoonaa
 • Budjetti: $40 miljoonaa
 • Kesto: 131 minuuttia

16. Licence to Kill (1989)

Licence to Kill (1989)

Kun agentin hyvä ystävä joutuu julman hyökkäyksen kohteeksi juuri ennen häitä, henkilökohtainen kosto ajaa Bondin ottamaan oikeuden omiin käsiinsä elokuvassa  Licence to Kill. Tämä tehtävä vie hänet syvälle huumekartellin sydämeen, missä hän kohtaa häikäilemättömän huumeparonin. Vaarallinen matka kuljettaa hänet Meksikon syövereistä Floridan vesille, jossa ystävyyden ja velvollisuuden rajat koettelevat hänen lojaalisuuttaan ja moraaliaan. Jännitteiset yhteenotot ja sydäntäsärkevät petokset tekevät tästä Bond-seikkailusta erityisen intensiivisen ja henkilökohtaisen, osoittaen, että toisinaan oikeuden toteutuminen vaatii enemmän kuin vain virallisen luvan toimia.

 • Lipputulot: $156,2 miljoonaa
 • Budjetti: $32 miljoonaa
 • Kesto: 133 minuuttia

17. GoldenEye (1995)

GoldenEye (1995)

Sydäntempaava seikkailu alkaa, kun agentti selvittää räjähdysmäistä pankkiryöstöä, joka paljastaa yhteyden kauan kadoksissa olleeseen satelliittiaseteen nimeltä GoldenEye. Tämä teknologia uhkaa globaalia turvallisuutta kykenevän aiheuttamaan massiivisen elektronisen pulssin, joka voi lamauttaa kaiken modernin teknologian. Matka johtaa Bondin Venäjälle, jossa hän kohtaa vanhan toverinsa, jonka uskollisuus on nyt vakavasti kyseenalaistettu. Vastakkainasettelut niin digitaalisessa maailmassa kuin tosielämän taisteluissakin asettavat agentin taidot äärimmäisiin koetuksiin, kun hän yrittää estää katastrofaalisen hyökkäyksen ja paljastaa petturin, joka piileskelee entisten liittolaisten joukossa.

 • Lipputulot: $356 miljoonaa
 • Budjetti: $60 miljoonaa
 • Kesto: 130 minuuttia

18. Tomorrow Never Dies (1997)

Tomorrow Never Dies (1997)

Globaali mediaimperiumi ja sen karismaattinen johtaja keskittävät maailman huomion, kun heidän suunnitelmansa käynnistää kansainvälinen konflikti paljastuu. Tässä seikkailussa, joka kantaa nimeä Tomorrow Never Dies , agentti astuu toimintaan estääkseen kolmannen maailmansodan, jonka media mogul haluaa synnyttää myydäkseen uutisia. Tehtävä vie hänet eri puolille maailmaa, muun muassa Hampuriin ja Etelä-Kiinaan merelle, missä vaaralliset kohtaamiset ja teknologiset ihmeet seuraavat toisiaan tiheään tahtiin. Jännitys tiivistyy, kun Bond yrittää sabotoida vihollisen suunnitelmat samalla kun hän navigoi petollisessa maailmassa, jossa jokainen voi olla potentiaalinen vihollinen.

 • Lipputulot: $333 miljoonaa
 • Budjetti: $110 miljoonaa
 • Kesto: 119 minuuttia

19. The World Is Not Enough (1999)

The World Is Not Enough (1999)

Toiminnan keskipisteeseen nousee öljypohatta, jonka tytär on vaarassa, kun salakavalat voimat pyrkivät hallitsemaan globaalia energiamarkkinaa. Tässä vauhdikkaassa tarinassa, nimeltään The World Is Not Enough , agentti saa tehtäväkseen suojella perijätärtä, joka kietoutuu yhä syvemmin monimutkaiseen juoneen. Matka vie hänet Lontoosta Kaspianmeren rannalle ja syvälle entisen Neuvostoliiton alueelle, missä vastassa ovat niin korruptoituneet poliitikot kuin armottomat terroristitkin. Jokainen vaihe paljastaa uusia kerroksia salaliitosta, joka uhkaa maailmanlaajuista vakautta. Agentin on käytettävä kaikkia taitojaan selvittääkseen vyyhdin, ennen kuin aseet puhuvat ja tilanne riistäytyy käsistä.

 • Lipputulot: $361,8 miljoonaa
 • Budjetti: $135 miljoonaa
 • Kesto: 128 minuuttia

20. Die Another Day (2002)

Die Another Day (2002)

Kun tehtävä Pohjois-Koreassa kääntyy katastrofaaliseksi, agentti joutuu petturiksi leimattuna vankeuteen. Vapauduttuaan hän on päättänyt puhdistaa maineensa ja paljastaa todellisen syyllisen. Tämä jännittävä matka, joka tunnetaan nimellä Die Another Day , vie hänet läpi jäätikköjen ja trooppisten maiden aina Lontooseen saakka. Matkallaan hän kohtaa huipputeknologisia aseita ja bio-geeniteknologiaa hyödyntävän vihollisen, joka uhkaa koko maailman turvallisuutta. Tarina seuraa agentin yrityksiä paljastaa salaliitto, joka ulottuu korkeimpiin valtakeskuksiin, ja hänen taisteluaan aikaa vastaan estääkseen katastrofaalisen konfliktin.

 • Lipputulot: $431,9 miljoonaa
 • Budjetti: $142 miljoonaa
 • Kesto: 133 minuuttia

21. Casino Royale (2006)

Casino Royale (2006)

Agentin ensimmäinen tehtävä MI6:ssa vie hänet Montenegron ylelliseen kasinoon, missä hän kohtaa vaarallisen terrorismin rahoittajan. Tässä tehtävässä, kantavana nimenä Casino Royale, panokset ovat korkealla sekä pelipöydässä että sen ulkopuolella. Jännitys tiivistyy, kun agentti yrittää estää rahojen pääsyn terroristien käsiin pelaamalla korkean riskin pokeria. Samalla hän joutuu kohtaamaan oman menneisyytensä haamuja ja kysymyksiä lojaalisuudestaan. Tarina kurkistaa syvälle agentin henkilökohtaiseen ja ammatilliseen kasvuun, mikä asettaa hänet vastakkain paitsi fyysisten haasteiden myös sisäisten ristiriitojen kanssa.

 • Lipputulot: $606 miljoonaa
 • Budjetti: $150 miljoonaa
 • Kesto: 144 minuuttia

22. Quantum of Solace (2008)

Quantum of Solace (2008)

Henkilökohtaisen kostonjanon ajamana agentti jatkaa siitä, mihin Casino Royale jäi, jahtaamaan salaperäistä organisaatiota, joka ulottaa vaikutusvaltaansa maailmanlaajuisesti. Tämä organisaatio paljastuu nimeltään Quantum elokuvassa Quantum of Solace. Tehtävän aikana hän kohtaa petosta, valtaa ja poliittista manipulaatiota, kun hän selvittää organisaation todellisia tavoitteita ja sen yhteyksiä rakkaansa menettämiseen. Tarina vie agentin Boliviaan, jossa hän kohtaa ympäristökriisin keskellä valtion ja yksityisen sektorin korruptoituneet voimat. Tiivistahtinen juoni ja raaka toiminta kuvaavat hänen taisteluaan oikeudenmukaisuuden puolesta ja pyrkimystä saavuttaa sisäinen rauha.

 • Lipputulot: $589,6 miljoonaa
 • Budjetti: $230 miljoonaa
 • Kesto: 106 minuuttia

23. Skyfall (2012)

Skyfall (2012)

Kun MI6 joutuu hyökkäyksen kohteeksi ja sen agenttien henkilöllisyydet paljastuvat, tehtävä vie agentin palaamaan omaan menneisyyteensä ja suojelemaan tiedustelupalvelun johtajaa, joka on joutunut arvaamattoman uhan kohteeksi. Skyfall kertoo tarinan siitä, kuinka agentti kohtaa yhden henkilökohtaisimmista haasteistaan, kun hän joutuu vastakkain entisen MI6:n agentin kanssa, joka on kääntänyt selkänsä organisaatiolle ja pyrkii kostoon. Tarina kuljettaa katsojan Lontoon synkistä kujista Skotlannin autioihin maisemiin, missä agentin on kohdattava menneisyytensä haamut ja taisteltava selviytyäkseen fyysisistä ja henkisistä haasteista. Tämä elokuva ei ainoastaan tutki lojaalisuuden ja petoksen teemoja, vaan myös syventää agentin hahmoa ja hänen suhdettaan MI6:een.

 • Lipputulot: $1,109 miljardia
 • Budjetti: $200 miljoonaa
 • Kesto: 143 minuuttia

24. Spectre (2015)

Spectre (2015)

Kun salaperäinen viesti menneisyydestä käynnistää vaarallisen tehtävän, agentti paljastaa pimeän ja piilotetun rikollisjärjestön, jonka juuret ulottuvat syvälle hänen omaan menneisyyteensä. Tämä järjestö tunnetaan nimellä Spectre ja sen löytäminen johtaa agentin kautta aikain vaarallisimpaan ja henkilökohtaisimpaan taisteluun. Matkallaan Meksikosta Roomaan ja lopulta Marokon aavikon kautta Itävallan lumisiin vuoristomaisemiin, hän kohtaa petollisia vihollisia ja yllättäviä liittolaisia. Elokuvassa käsitellään valvontaa, valtaa ja menneisyyden varjoja, kun agentti yrittää ratkaista arvoituksen, joka uhkaa paljastaa kansainvälisen salajuonen, mikä pakottaa hänet kyseenalaistamaan kaiken, mitä hän on oppinut luottamaan.

 • Lipputulot: $880,7 miljoonaa
 • Budjetti: $245 miljoonaa
 • Kesto: 148 minuuttia

25. No Time to Die (2021)

No Time to Die (2021)

Kun agentti on jättänyt elämänsä vaarat taakseen ja asettunut Jamaikalle, odottamaton ystävän pyyntö tempaa hänet takaisin vaaran keskiöön. Tässä seikkailussa No Time to Die agentin rauha rikkoutuu, kun hän lähtee auttamaan CIA:n kumppaniaan kadonneen tiedemiehen jäljittämisessä. Tehtävä paljastaa maailmanlaajuisen uhan, joka kytkeytyy yllättäen hänen omaan menneisyyteensä. Matka vie hänet lumoavista Karibian rannoista Euroopan sydämeen ja syrjäiselle saarelle, jossa kohtalo vaatii viimeisen kohtaamisen. Jännitys tiivistyy, kun koko ihmiskunnan kohtalo on vaakalaudalla ja agentin on käytettävä kaikkia taitojaan selviytyäkseen henkensä edestä ja suojellakseen niitä, joita hän rakastaa.

 • Lipputulot: $774 miljoonaa
 • Budjetti: $250 miljoonaa
 • Kesto: 163 minuuttia

Kiinnostaako enemmän suosittuja elokuvia? Seuraa linkkejä