Liiketoiminta

Suomen Posti aikoo irtisanoa jopa 153 jakelu- ja terminaalityöntekijää

Torstaina POSTI ilmoitti irtisanovansa enintään 153 työntekijää jakelu- ja terminaalialueiltaan saatuaan päätökseen huhtikuussa työntekijäedustajien kanssa aloitetut neuvottelut.

Nämä neuvottelut käynnistettiin osana uudistushanketta, jonka tavoitteena on luoda joustavampi ja tehokkaampi toimitusverkosto.

“Muutosneuvottelut olivat tuloksellisia. Yhdessä henkilöstöedustajien kanssa löysimme erilaisia vapaaehtoisia vaihtoehtoja, jotka tarjottiin vaikutuksen kohteena oleville työntekijöille. Tulemme jatkamaan henkilöstömme tukemista tämän siirtymän aikana”, sanoi Ari Olli, Postin e-kaupan ja jakelupalvelujen ryhmän johtaja.

Neuvottelujen alussa valtion omistama suomalainen postipalvelu ennusti, että sen saattaisi olla tarpeen vähentää jopa 300 työpaikkaa.

Posti on parhaillaan mukana toisessa neuvottelukierroksessa, jossa pyritään vähentämään jopa 250 työpaikkaa.

Tämä työvoiman vähennys johtuu sen strategiasta lopettaa osoitteettoman suoramarkkinoinnin materiaalien sekä muiden pyytämättömien massapostitusten, kuten ilmaisten lehtien ja sanomalehtien, jakelu vuoden 2025 alkuun mennessä.

Viime kuussa yritys huomautti, että mainostajat kääntyvät yhä enemmän digitaalisten kanavien puoleen ja että kuluttajat, erityisesti kaupunkialueilla, ovat yhä haluttomampia vastaanottamaan mainoksia ja ilmaisjakelulehtiä. Postin mukaan noin 1,2 miljoonaa suomalaista kotitaloutta on nimenomaisesti kieltänyt osoitteettoman suoramarkkinoinnin vastaanoton.

Yritys työllistää Suomessa noin 15 000 henkilöä.